Helsingør: Byen med historie, kultur og natur

Helsingør er en by med en rig historie og kultur. Byen ligger ved Øresund, og har derfor altid været en vigtig handelsby. Helsingør er også kendt for sit kongelige palads, Kronborg, som er på UNESCOs verdensarvsliste.
19. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Helsingør: Byen med historie, kultur og natur

Helsingør er en by med en rig historie og kultur. Byen ligger ved Øresund, og har derfor altid været en vigtig handelsby. Helsingør er også kendt for sit kongelige palads, Kronborg, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Helsingør som by 

Her er nogle af de ting, der kendetegner Helsingør:

Kronborg Slot: Kronborg Slot er et af Danmarks mest kendte slotte. Det er kendt som Hamlet's Castle, da det var inspirationen til Shakespeares skuespil. Slottet er en imponerende bygning, bygget i renæssancestil.

M/S Danmarks Søfartsmuseum: M/S Danmarks Søfartsmuseum er et søfartsmuseum beliggende i et gammelt dampskibsværft. Museet fortæller historien om dansk søfart, og har en samling af skibe, modeller og andre søfartsrelaterede genstande.

Helsingør bymidte: Helsingørs bymidte er en charmerende blanding af gammelt og nyt byggeri. Byens centrum har en livlig atmosfære og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Helsingør er en by med mange tilbud til turister og besøgende. Byen har en rig historie og kultur, og er et smukt sted at besøge.

Find andelsboliger til salg i Helsingør

Transportforhold i Helsingør 

Helsingør er en godt forbundet by med et godt udbud af transportmuligheder. Byen har et veludbygget vejnet, et omfattende busnet og en række færger, der forbinder Helsingør med andre byer i Danmark og Sverige.

Vejnet

Helsingørs vejnet er veludbygget og moderne. Byen har en række ringveje omkring centrum og er godt forbundet med de omkringliggende byer. Vejnettet er dog også ofte belastet, især i myldretiden.

Bus netværk

Helsingør har et omfattende busnet, der dækker hele byen. Busser kører ofte, og der er gode forbindelser til alle dele af byen.

Færger

Der er en række færger, der forbinder Helsingør med andre byer i Danmark og Sverige. Øresundsbanen forbinder Helsingør med Helsingborg i Sverige.

Cykling

Helsingør er en god by at cykle i. Byen har et omfattende net af cykelstier og der er gode faciliteter for cyklister, såsom cykelparkering og cykelpumper.

Samlet set er transportforholdene i Helsingør gode. Byen har et godt udvalg af transportmuligheder, der gør det nemt at komme rundt.

Vigtigste tal om Helsingør (2023) 

Befolkning: Helsingør har et indbyggertal på ca47.000 indbyggere.

Areal:Helsingør har et areal på omkring 130 km2.

Arbejdsløshed:Arbejdsløsheden i Helsingør er omkring 4 pct.

Uddannelse: I Helsingør er 70 % af befolkningen over 18 år uddannet.

Økonomi: Helsingør er en vigtig handelsby. Byen er også et vigtigt turistmål.

Antal museer: Helsingør har omkring 10 museer

Helsingør er en by med en rig historie og kultur. Byen har en blomstrende økonomi og er et attraktivt sted at bo og arbejde.

Store andelsforeninger i Helsingør 

Ifølge en opgørelse fra Helsingør Kommune er der cirka 22 andelsforeninger i Helsingør. De fleste af foreningerne er placeret i bymidten og i de nærmeste bydele.Her er nogle af dem:

Rosen Boligforening

Andelsboligforeningen Rosen er en mindre andelsforening med 45 boliger, fordelt på to ejendomme i centrum af Helsingør. Foreningen blev stiftet i 1950 og har en hyggelig og fællesskabsorienteret atmosfære.

Boligerne i foreningen er typisk 2-3 værelses lejligheder med et gennemsnitligt antal beboere på to personer. Boligerne er velholdte og har en god beliggenhed tæt på centrum og havnen.

Andelsboligforeningen Slotsgården

Andelsboligforeningen Slotsgården er en mellemstor andelsforening med 170 boliger fordelt på en række ejendomme i bydelen Marienlyst. Foreningen blev stiftet i 1963 og råder over moderne og veludstyrede fællesfaciliteter, herunder svømmehal, fitnesscenter og gæstehus.

Boligerne i foreningen er typisk 2-4 værelses lejligheder med et gennemsnitligt antal beboere på tre personer. Boligerne er velholdte og har en god beliggenhed tæt på skov og strand.

Andelsboligforening Røntofte

Andelsboligforeningen Røntofte er en stor andelsforening med 300 boliger, som er fordelt på en række ejendomme i bydelen Skotterup. Foreningen er stiftet i 1966 og har en aktiv beboerforening, der arrangerer en række sociale arrangementer.

Boligerne i foreningen er typisk 2-4 værelses lejligheder med et gennemsnitligt antal beboere på fire personer. Boligerne er velholdte og har en god beliggenhed tæt på skov og strand.

Andelsboligforeningen Kingo

Kingo er en mindre andelsforening med 25 boliger fordelt på en række ejendomme i bydelen Nfrusomen. Foreningen blev stiftet i 1949 og har en hyggelig og intim atmosfære.

Boligerne i foreningen er typisk 2-3 værelses lejligheder med et gennemsnitligt antal beboere på to personer. Boligerne er velholdte og har en god beliggenhed tæt på skov og strand.

Bydele i Helsingør 

Centrum: Helsingørs centrum er en charmerende blanding af gamle og nye bygninger. Byens centrum har en livlig atmosfære og er hjemsted for en række butikker, restauranter og caféer.

Gefionsparken: Gefionsparken er en stor park beliggende i centrum af Helsingør. Parken er hjemsted for en række skulpturer og monumenter, herunder Gefion-fontænen, som er byens vartegn.

Grønnehave: Grønnehave er et boligområde beliggende nord for midtbyen. Kvarteret er kendt for sine mange grønne områder, herunder Grønnehaveparken og Grønnehaveskoven.

Grønningen: Grønningen er et boligområde beliggende øst for bymidten. Kvarteret er kendt for sin smukke udsigt over Øresund.

Højstrup: Højstrup er et boligområde beliggende syd for midtbyen. Kvarteret er kendt for sin gode beliggenhed tæt på Øresundsbroen.

Marienlyst: Marienlyst er et boligkvarter beliggende nordøst for midtbyen. Kvarteret er kendt for sit gamle slot, Marienlyst Slot, som i dag er museum.

Nøjsomheden: Sparsommelighed er et boligkvarter beliggende vest for centrum. Kvarteret er kendt for sine mange villaer og sin rolige atmosfære.

Skotterup: Skotterup er et boligområde beliggende sydøst for midtbyen. Kvarteret er kendt for sit gamle fort, Skotterup Fort, som i dag er et frilandsmuseum.

Snekkersten: Snekkersten er en bydel beliggende nord for Helsingør. Bydelen er kendt for sin smukke strand og sine mange fiskere.

Ud over disse bydele er der også en række mindre bydele og udstykninger i Helsingør.

Butikker i Helsingør 

Helsingør er en by med et rigt handelsliv. Byen byder på et bredt udvalg af butikker til at dække alle behov. Her er en oversigt over nogle af de mest populære butikker i Helsingør:

Helsingør bymidte

  •       Føtex - Stort supermarked med et bredt udvalg af dagligvarer, non-food og møbler.
  •       H&M - Tøjbutik med et bredt udvalg af modetøj til kvinder, mænd og børn.
  •       Intersport - Sports- og fritidsbutik med et bredt udvalg af sportsudstyr og tøj.

Fodgængerfelt

  •       Bog & idé - Boghandel med et bredt udvalg af bøger, magasiner, musik og film.
  •       Matas - Kosmetik- og parfumebutik med et bredt udvalg af skønhedsprodukter.
  •       Casa - Indretningsbutik med et bredt udvalg af boligindretning.

Stengade

  •       Anna & Sofie - Shop med et bredt udvalg af tøj, sko og accessories.
  •       Skovlyst - Butik med et bredt udvalg af interiør og brugskunst.
  •       Guldsmed - Guldsmed med et bredt udvalg af smykker.
  •       Urmager - Urmager med et bredt udvalg af ure.
  •       Antikvitetshandel - Antikvitetshandel med et bredt udvalg af antikviteter.

Andre butikker

Udover disse butikker er der også en række andre butikker i Helsingør, bl.a.

  •   Supermarkeder: Aldi, Lidl, Rema 1000
  •   Tøjbutikker: Only, Pieces, Jack & Jones
  •   Interior design stores: Ilva, Jysk
  •   Boghandler: Bog & idé
  •       Spisesteder: Restauranter, caféer, barer

Helsingør er en by med noget for enhver smag. Hvad enten du leder efter dagligvarer, mode, elektronik eller noget helt tredje, så finder du det med garanti i Helsingør.

Ofte stillede spørgsmål