Holbæk: En guide til den charmerende by ved Isefjorden

Holbæk er en by i Nordvestsjælland med omkring 29.000 indbyggere. Byen ligger ved Isefjorden og er omgivet af skov og marker.
19. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Holbæk: En guide til den charmerende by ved Isefjorden

Holbæk er en by i Nordvestsjælland med omkring 29.000 indbyggere. Byen ligger ved Isefjorden og er omgivet af skov og marker.

Holbæk som by

Holbæk er præget af sin smukke natur, sin pulserende bykerne og sit rige kulturliv.

Natur

Holbæk er omgivet af skov og marker, hvilket giver byen en utrolig naturskøn beliggenhed. Isefjorden er et populært sted for sejlads, fiskeri og badning. I nærheden af ​​Holbæk ligger også et væld af naturområder, herunder lokale skove og naturområder.

Centrum

Holbæks bymidte er en levende og charmerende blanding af gamle og nye bygninger. I bymidten finder du et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Der er også et væld af kulturelle attraktioner, herunder Holbæk Museum, Holbæk Teater og Holbæk Bibliotek.

Kulturliv

Holbæk har et rigt kulturliv, der byder på noget for enhver smag. Byen har et aktivt musik- og teaterliv, og der afholdes jævnligt koncerter, forestillinger og udstillinger. Holbæk er også vært for en række årlige festivaler, herunder Holbæk Blues Festival, Holbæk Musikfest og Holbæk Jazzfestival.

Andre egenskaber

Holbæk er også kendt for sin industri, herunder plastindustrien, medicinalindustrien og energiproduktion. Byen er også hjemsted for Holbæk Sygehus, som er et af de fire store akutsygehuse i Region Sjælland.

Holbæk er en charmerende by med meget at byde på. Byen er et godt valg for dem, der ønsker at bo i en naturskøn by med et rigt kulturliv.

Find andelsboliger til salg i Holbæk

Transportforhold i Holbæk

Holbæk har gode transportforhold, der gør det nemt at komme rundt i byen og til det omkringliggende område.

Biler

Holbæk er forbundet med motorvej E20, som fører til København og Aarhus. Byen har også et godt udvalg af lokale veje, der gør det nemt at komme rundt i byen.

Offentlig transport

Holbæk har en god offentlig transportforbindelse, bestående af busser, tog og færger.

Busserne kører til alle bydele i Holbæk og til nabobyerne. Tog kører til København, Aarhus, Roskilde og Kalundborg. Færgerne sejler til Sjællands Odde og til Sjællands nordkyst.

Cykling

Holbæk er en cykelvenlig by med et godt udvalg af cykelstier. Byen er også en del af et cykelfællesskab, der gør det muligt at låne cykler til en lav pris.

Tid

Holbæk er en kompakt by, der er nem at gå rundt i. Byens centrum er kun omkring 2 kilometer lang, så det er nemt at komme rundt til de fleste seværdigheder til fods.

Samlet set er transportforholdene i Holbæk gode og giver mulighed for at komme rundt i byen og til det omkringliggende område på en nem og bekvem måde.

Vigtige tal om Holbæk (2023)

De vigtigste tal, der beskriver Holbæk er:

  • Befolkning: Holbæk has about 29,000 inhabitants.
  • Areal: Holbæk har et areal på 33,7 kvadratkilometer.
  • BNP: GDP per capita in Holbæk is DKK 270,000.
  • Arbejdsløshed: Unemployment in Holbæk is 3.5%.
  • Uddannelse: 37 % af befolkningen i Holbæk har en lang videregående uddannelse.
  • Infrastruktur: Holbæk er forbundet med motorvej E20, som fører til København og Aarhus.

Byen har også en god offentlig transportforbindelse, bestående af busser, tog og færger.

Disse tal giver et indblik i Holbæks størrelse, økonomi, formue, uddannelsesniveau og infrastruktur.

Her er nogle andre vigtige tal, der kan være relevante for forskellige interessenter:

  • Forretning: Holbæk er en industriby med en stor andel af virksomheder inden for plastindustrien, medicinalindustrien og energiproduktion.
  • Kulturliv: Holbæk har et rigt kulturliv, som byder på en bred vifte af kulturelle aktiviteter, herunder koncerter, forestillinger og udstillinger.
  • Natur: Holbæk er omgivet af skov og marker, hvilket giver byen en utrolig naturskøn beliggenhed. Isefjorden er et populært sted for sejlads, fiskeri og badning.

Disse tal kan give et mere nuanceret billede af Holbæk og dets muligheder.

Store andelsforeninger i Holbæk

Andelsforeninger er en populær boligform i Danmark, og det er ikke mindst tilfældet i Holbæk. Byen har et bredt udvalg af andelsforeninger, der tilbyder velholdte boliger til en fornuftig pris.

Andelsboligforeningen Fælleden er den største andelsforening i Holbæk. Foreningen blev stiftet i 1957 og har 432 boliger fordelt på 11 blokke. Boligerne er opdelt i 2-, 3-, 4- og 5-værelses lejligheder. Foreningen er beliggende i centrum af Holbæk, tæt på butikker, restauranter og kulturinstitutioner.

Andelsboligforeningen Holbæk Boligforening  er den næststørste andelsforening i Holbæk. Foreningen blev stiftet i 1918 og har 376 boliger fordelt på 10 blokke. Boligerne er opdelt i 2-, 3-, 4- og 5-værelses lejligheder. Foreningen er beliggende i centrum af Holbæk, tæt på butikker, restauranter og kulturinstitutioner.

Andelsboligforeningen Jernalder er en mindre andelsforening med 102 boliger fordelt på 6 blokke. Boligerne er opdelt i 2-, 3- og 4-værelses lejligheder. Foreningen er beliggende i bydelen Holbæk Nord tæt på natur og grønne områder.

Andelsboligforeningen Fenrisvej er en mindre andelsforening med 88 boliger fordelt på 4 blokke. Boligerne er opdelt i 2-, 3- og 4-værelses lejligheder. Foreningen er beliggende i bydelen Holbæk Nord tæt på natur og grønne områder.

A/B Vimmelskaftet er en ejerforening med 62 lejligheder fordelt på 2 blokke. Lejlighederne er opdelt i 2-, 3- og 4-værelses lejligheder. Foreningen er beliggende i centrum af Holbæk, tæt på butikker, restauranter og kulturinstitutioner.

Alle fem andelsforeninger tilbyder velholdte boliger til en fornuftig pris. Foreninger er alle placeret på gode og centrale beliggenheder i Holbæk.

Bydele i Holbæk

Holbæk er opdelt i flere bydele med hver sin karakter og historie.

Byens centrum er Holbæks historiske centrum og hjerte. Her finder du byens hovedgade, Ahlgade, med et bredt udvalg af butikker, restauranter og caféer. Bymidten er også hjemsted for Holbæks kulturinstitutioner, herunder Holbæk Museum, Holbæk Teater og Holbæk Bibliotek.

Ny Holbæk er en moderne bydel bygget i 1960'erne og 1970'erne. Bydelen er præget af etageejendomme og store grønne områder. Ny Holbæk er hjemsted for en række skoler, institutioner og idrætsfaciliteter.

Holbæk Midt er en blandet bydel med både gamle og nye bygninger. Bydelen er præget af butikker, restauranter, caféer og boliger. Holbæk Midt er også hjemsted for Holbæk Hospital.

Holbæk Syd er en bydel, der er under udvikling. Bydelen er præget af nye boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Holbæk Syd er også hjemsted for Holbæk Havn.

Holbæk Nord er en bydel præget af villaer og parcelhuse. Bydelen er også hjemsted for Holbæk Golfklub.

Lundemarken er en bydel præget af grønne områder og rekreative faciliteter. Distriktet er hjemsted for Holbæk Boldklubs hjemmebane, Holbæk Stadion.

Ladegårdsparken er en bydel præget af etageejendomme og grønne områder. Bydelen er også hjemsted for Holbæk Amtsmuseum.

Tjebberup er en bydel præget af villaer og parcelhuse. Distriktet er også hjemsted for Holbæk Amtssygehus.

Holbæk er således en by med mange forskellige bydele med hver sin charme og karakter.

Butikker i Holbæk

I Holbæk er der et bredt udvalg af butikker, der dækker alle behov. I bymidten finder du alt fra dagligvarebutikker til specialbutikker. For dem, der ønsker at bo i områder med masser af shopping, er der en liste over butikker i Holbæk her.

I Ahlgade, som er byens hovedgade, finder du blandt andet følgende butikker:

Normal: En discountbutik med et bredt udvalg af dagligvarer til lave priser.

DEM: En tøjbutik med et moderne udvalg af tøj til kvinder.

Flying Tiger Copenhagen: En butik med unikt legetøj, tilbehør og gaveideer.

Pro Outdoor: En butik med udstyr til udendørs aktiviteter.

Louis Nielsen: En optiker med et bredt udvalg af briller og kontaktlinser.

Derudover finder du et bredt udvalg af specialbutikker i Holbæk, herunder:

Bog & idé: En boghandel med et bredt udvalg af bøger, blade og legetøj.

Sport24: En sportsbutik med et bredt udvalg af sportstøj og udstyr.

Svinninge Bageri: Et bageri med et bredt udvalg af brød, kager og snacks.

Holbæk er således en by med noget for enhver smag, uanset om du leder efter dagligvarer, mode, elektronik eller noget helt tredje.

Ofte stillede spørgsmål