Udforsk Horsens: Byen med de mange muligheder

Horsens er en by i Østjylland med omkring 63.162 indbyggere. Byen er kendt for sit rige kulturliv, sin naturskønne beliggenhed og sit internationale udsyn.
19. april 2024 | Skrevet af: Sara Petersen
Udforsk Horsens: Byen med de mange muligheder

Horsens er en by i Østjylland med omkring 63.162 indbyggere. Byen er kendt for sit rige kulturliv, sin naturskønne beliggenhed og sit internationale udsyn.

Horsens som by

Nogle af de mest karakteristiske ting ved Horsens er:

  •       Kulturliv: Horsens har et rigt kulturliv med et væld af museer, teatre, koncertsale og andre kulturinstitutioner. Byen er vært for en række store internationale kulturelle begivenheder, herunder Heartland Festival, Horsens Jazz Festival og Horsens Opera Festival.
  •       Natur: Horsens ligger ved bredden af ​​Horsens Fjord og Gudenåen. Byen er omgivet af skov og åbent landskab, hvilket giver gode muligheder for friluftsliv.
  •       Internationalt udsyn: Horsens er en international by med en stor befolkning af immigranter og efterkommere af immigranter. Byen er hjemsted for en række internationale virksomheder og organisationer.

Find andelsboliger til salg i Horsens

Transportforhold i Horsens

Horsens er en godt forbundet by med gode transportmuligheder. Byen har et veludbygget vejnet, der forbinder den med resten af ​​Østjylland og resten af ​​Danmark. Horsens er også et knudepunkt for offentlig transport, med buslinjer til alle bydele og til omkringliggende byer.

Motorvej E45 i Horsens

Horsens er omgivet af motorvej E45, som forbinder byen med Aarhus, København og resten af ​​Danmark. Byen har også en række mindre veje, der forbinder den med omkringliggende byer og landsbyer.

Buslinjer i Horsens

Horsens har et veludbygget netværk af buslinjer, der betjener alle dele af byen. Der er også togforbindelser til Aarhus og København.

Cykel

Horsens er en cykelvenlig by med et omfattende netværk af cykelstier. Det er nemt at komme rundt i byen på cykel, og der er mange cykelparkeringspladser til rådighed.

Vigtige tal om Horsens (2023)

Her er nogle af nøgletallene, der beskriver:

  •       Indbyggertal: Horsens Kommune har en befolkning på 63.162 (2023)
  •       Andelsboliger: Der er i alt 73 andelsforeninger i Horsens Kommune med mere end 10.000 boliger.

Store andelsforeninger i Horsens

Nogle af de største andelsselskaber i Horsens er:

  •       Boligforeningen Horsens: Boligforeningen Horsens er den største andelsforening i Horsens med over 5.000 boliger. Foreningen ejer boliger i hele byen, herunder både lejligheds- og parcelhuse.
  •       Horsens Vest: Horsens Vest er det næststørste andelsselskab i Horsens med mere end 3.000 boliger. Foreningen ejer boliger i bydelene Horsens Vest og Horsens Syd.
  •   Horsens Øst Andelsboligforening: Horsens Øst er den tredjestørste andelsforening i Horsens med mere end 1.000 boliger. Foreningen ejer boliger i bydelene Horsens Øst og Horsens Midt.

Bydele i Horsens

Horsens er opdelt i 10 distrikter:

Centrum

Byens centrum er det historiske centrum og hjertet af byen. Her finder du byens vigtigste seværdigheder og attraktioner, herunder Fængslet, Horsens Kunstmuseum og Den Gamle By.

Østbyen

Østbyen er en moderne bydel med et væld af boliger, butikker og restauranter. Her finder du også Horsens Statsbibliotek og Horsens Teater.

Vestbyen

Vestbyen er en blandet bydel med både boliger, erhverv og uddannelsesinstitutioner. Her finder du også Horsens Sygehus og Horsens Handelsskole.

Sydbyen

Sydbyen er en familievenlig bydel med et stort udvalg af boliger, skoler og fritidstilbud. Her finder du også Horsens Golfklub og Horsens Idrætscenter.

Nordbyen

Nordbyen er en nyere bydel med mange boliger og erhverv. Her finder du også Horsens Universitet og Horsens Business College.

Sydøstbyen

Sydøstbyen er et distrikt i udvikling med mange nye boliger og virksomheder. Her finder du også Horsens Kommunes administration og Horsens Musikskole.

Fuglevangs Kvarteret

Fuglevangs Kvarteret er et hyggeligt kvarter med mange gamle huse. Her finder du også Horsens Rådhus og Horsens Domkirke.

Sønderbro

Sønderbro er en historisk bydel med mange gamle bygninger. Her finder du også Horsens Banegård og Horsens Bymuseum.

Hver bydel har sit eget særpræg og byder på noget for enhver smag.

Butikker i Horsens

Horsens er en by med et rigt udvalg af butikker til at dække alle behov. Her er en oversigt over nogle af de mest populære butikker i byen:

Bytorvet Horsens

Bytorv Horsens er byens største indkøbscenter med over 100 butikker. Her finder du alt fra modetøj til dagligvarer, elektronik til legetøj.

Nogle af de mest populære butikker i Bytorv Horsens er:

  •       H&M - Mode for hele familien
  •   Elgiganten - Elektronik til hjemmet
  •   Toyland - Legetøj til børn
  •       COOP - Dagligvarer

For dem, der ønsker at bo i områder med masser af shopping, er der en liste over butikker i Horsens her.

Ofte stillede spørgsmål